Primer seminari sobre perspectiva de gènere en la docència en Dret a la UIB, a iniciativa del LIDIB

Totes les assignatures són susceptibles d’incorporar el gènere com a categoria d’anàlisi? Què comporta la implementació de la perspectiva de gènere en la docència i la recerca universitària? La perspectiva de gènere en la docència vol dir que estem parlant de docència sobre les dones? Aquestes són algunes de les reflexions que ens ha plantejat l’advocada i professora Maria Concepción Torres Díaz, especialista en perspectiva de gènere en la docència i pràctica del Dret, durant el seminari que ha impartit al professorat de Dret de la UIB el divendres 17 de gener sobre com incorporar la perspectiva de gènere en la seva docència.

Es tracta del primer seminari d’aquest tipus realitzat a la Facultat de Dret, en el marc d’un projecte d’innovació docent concedit al LIDIB per l’Institut de Recerca i Innovació Educativa (Irie). La professora Torres ens ha proporcionat eines per poder repensar i adaptar els nostres continguts, les nostres metodologies i els nostres sistemes d’avaluació per evitar biaixos de gènere en els diferents aspectes de la docència i per visibilitzar temàtiques del Dret on la discriminació de gènere persisteix, de forma més o menys oculta.

L’objectiu final és que l’alumnat pugui aprendre el Dret des d’una perspectiva igualitària i que pugui prendre consciència, entre altres coses, de les aportacions que les dones han fet i segueixen fent al món del Dret. També, que conegui les qüestions jurídiques en relació amb les quals la manca de perspectiva de gènere està generant indefensió i discriminació per a les dones, perquè, com a futurs professionals del Drets, estiguin millor preparats per a abordar-les. Alumnes, ¡confiem que el curs que ve notareu alguns canvis!