Comença la 3a edició dels Seminaris de Drets Humans del LIDIB, dedicada a la llibertat d’expressió

El 23 de febrer del 2022 comença la 3a edició dels Seminaris de Drets Humans, organitzats i impulsats per membres de l’equip d’investigadors del LIDIB. Aquesta edició ofereix una formació complementària a l’alumnat en relació amb un dret fonamental per al funcionament d’una societat democràtica i per a la realització personal dels individus: la llibertat d’expressió. La realitat social i jurídica ens demostra que no és fàcil saber quan una manifestació produeix un atac a minories i/o atac a l’honor personal; o, al contrari, quan la ingerència en la llibertat dexpressió és desproporcionada. L’objectiu d’aquest cicle de seminaris, organitzat pel Prof. de Dret constitucional Amir Al Hasani Maturano, és promoure el coneixement de les qüestions jurídiques que planteja aquest dret i impulsar la consecució d’una cultura de la solidaritat i d’uns professionals compromesos amb els drets humans, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquests seminaris sobre llibertat d’expressió són gratuïts i estan dirigits a tot l’alumnat de qualsevol curs de grau o de doble grau. L’assistència almenys a quatre del total dels sis seminaris donarà dret a un certificat d’assistència. Tot i això, les places són limitades per garantir que el seminari sigui participatiu i reflexiu. El calendari és el següent:

Seminari Inaugural, dimecres 23 de febrer de 2022 a les 17.00 hores.

“Una aproximació a l’odi i els límits a la llibertat d’expressió”.

Miguel Revenga Sánchez (Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Cadis)

Seminari I, divendres 04 de març a les 10.00 hores.

“Límits a la llibertat d’expressió a la jurisprudència del TEDH”.

Maria Ballester Cardell (professora contractada-doctora de dret constitucional UIB)

Laboratori pràctic, divendres 01 d'abril del 2022 a les 10:00 hores.

“Anàlisi participativa a través de la jurisprudència del TEDH i TC en relació amb la llibertat d’expressió”.

Amir Al Hasani Maturano (professor ajudant de dret constitucional UIB).

Seminari II/Taula rodona, divendres 29 d'abril de 2022 a les 11.00 hores.

“Límits penals a la llibertat dʻexpressió, entre ells, el discurs dʻodi”.

Carmen Tomás-Valiente Lanuza (professora titular de dret penal UIB).

Antoni Llabrés Fuster (professor titular de dret penal UIB).

Jorge Correcher Mira (professor ajudant doctor de dret penal Universitat de València).

Seminari III, divendres 13 de maig de 2022 a les 10.00 hores.

“Plataformes digitals i llibertat d’expressió”

Apol·lònia Martínez Nadal (Catedràtica de dret mercantil UIB).

Seminari de cloenda, divendres 20 de maig de 2022 a les 10.00 hores.

“Llibertat d´expressió i discurs de l´odi, algunes conclusions”.

Joan Oliver Araujo (Catedràtic de dret constitucional UIB).

Per a la inscripció, enviar nom/cognoms a i DNI complet al Prof. Al Hasani Maturano al següent correu: amir.alh@uib.es (fins al 22 de febrer de 2022). Se seleccionaran els alumnes per ordre d’inscripció. Només en cas de places buides, s’ampliarà el fòrum una vegada finalitzat el termini indicat. S’indicarà l’aula de l’Edifici Jovellanos als inscrits en acabar el termini d’inscripció.

Finalment, s’agraeix especialment el suport del LIDIB i el finançament del projecte per part de l’Institut de Recerca i Innovació educativa i l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB.