Una setmana de drets humans amb el LIDIB

El 10 de desembre és el Dia internacional dels drets humans i el LIDIB continua aquesta setmana amb els Seminaris de drets humans d’aquest curs i també organitza o participa en més activitats relacionades amb els drets humans.

Aquest divendres 13 de desembre a les 10h. la professora Maria Ballester ens parlarà dels drets lingüístics i ens explicarà per què i com es protegeixen. Cal estar inscrit en aquests seminaris però si voleu assistir a algun d’ells podeu escriure’ns a lidib@uib.cat i vos direm si hi ha alguna plaça lliure. T’esperam!

El professor Pau Vílchez és a la Cimera del Clima COP25 a Madrid com a subdirector del LINCC i com a membre del LIDIB ens explicarà en tornar com afecta el canvi climàtic als drets humans. Apuntau-ho a l’agenda: serà el divendres 8 de maig!

La inauguració de les III Jornades sobre prostitució i trata “Es tracta de persones” a Calvià serà a càrrec de la professora Valentina Milano, secretària del LIDIB, amb la ponència “El marc jurídic i contextual de la tracta d’éssers humans: dades, tendències i
obligacions dels estats” aquest dimecres a partir de les 9:30. Ens ho explicarà a la Facultat el 20 de març en els seminaris de drets humans.

També el LIDIB serà present en dos seminaris d’àmbit estatal. A Màlaga, en el seminari “Los muros y el Derecho internacional contemporáneo: implicaciones para la seguridad, la dignidad de la persona y el desarrollo sostenible” que s’emmarca en el Projecte DER2015-65486R amb les següents intervencions:

  • Valentina Milano: Estándares internacionales en materia de asilo y su aplicación en Europa: ¿una barrera infranqueable para las víctimas de trata en búsqueda de protección internacional?
  • Margalida Capellà: La aplicación extraterritorial del Convenio para la eliminación de todas las formas de discriminación contra la mujer en relación con el principio de no devolución
  • Rosario Huesa: La sentencia del TIJ sobre las objeciones preliminares en el caso  Ucrania c. Rusia en relación con aplicación del CEDR

I a Santiago en el seminari organitzat per la Facultat de Dret de la Universidad de Santiago de Compostela “La sentencia del Procés: aspectos jurídicos de la ejecución”, on la professora Carmen Tomás y Valiente participarà en la taula rodona “La sentencia del procés: sedición y malversación” i el professor Eduard Ramon presentarà la comunicació “Delitos contra el orden público”.

I recordau que dissabte un grup de professors/es i alumnes de la Facultat de Dret, juntament amb jutges i advocats/des anem al Teatre Principal a veure l’obra Jauría per participar després en un col·loqui a la mateixa sala sobre la sentència en el cas “la manada” que dramatitza la companyia Kamizake Producciones. El col·loqui serà dirigit pel professor de dret penal de la UIB Eduard Ramon i per Isabel Valdés, periodista que va cobrir el cas a “El País”. El col·loqui és obert a tot el públic que assisteix a l’obra. Volem pensar i parlar de la protecció de les dones davant la violència sexual i de la percepció que tenen les dones de les normes penals i del sistema judicial. T’esperam!