La professora Milano participa en un seminari de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la (des) protecció de les víctimes de tracta

La professora Valentina Milano, investigadora de LIDIB, va participar com a ponent a la taula rodona “La (des)protecció internacional de les víctimes de la tracta de persones”, organitzada al Palau Macaya de Barcelona per la CEI International Affairs i el CIMCETT (Grup de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Girona (UdG) sobre “La cooperació internacional com a mitjà essencial per a la lluita contra el tràfic de migrants y la tracta de persones”.

L’eix central d’aquest seminari ha estat examinar per què les víctimes de la tracta, explotades per qui els instrumentalitza en benefici propi, s’aborden en la majoria d’instruments encarregats de combatre aquest flagell més com a objectes que com a subjectes de dret. La professora Milano i els altres ponents – el professor Jorge Cardona, catedràtic de dret internacional públic a la Universitat de València, la senyora Judith Carreras de l’OIT i la senyora Rosa Cendon de SICAR – han reflexionat sobre la manca de resultats que ofereix aquesta perspectiva, i sobre els elements que es requereixen per generar un canvi de paradigma en la protecció de víctimes de tràfic a Espanya, per tal de complir diverses disposicions incloses en els instruments europeus rellevants sobre, entre d’altres, l’assistència integral, l’accés als permisos de residència i l’asil, l’accés a la justícia i l’accés a una indemnització.