La prof. Valentina Milano participa, en qualitat de coordinadora, a la presentació del primer curs universitari sobre tracta de persones i prostitució d’Espanya

El director del curs, Lluís Ballester; la coordinadora, Valentina Milano; Margalida Furió, de la Fundació Universitat Empresa, i les docents Susana Pulido i Maria Fuster / UIB

La Universitat de les Illes Balears ha presentat aquest dimarts el primer curs que es fa a tot l’Estat sobre intervenció social en situacions de tráfic de persones i prostitució. Les places no només s’han cobert -amb 19 de presencials i 33 en línia-, sinó que ja hi ha unes 60 persones en llista d’espera. Tot i que entre els participants hi ha treballadors socials, pedagogs i advocats, fonts de la UIB asseguren que el perfil majoritari “és més social que jurista”.

L’objectiu d’aquest títol propi de 15 crèdits és aportar continguts, metodologies i tècniques relacionades amb les diverses modalitats d’intervenció social, educativa, psicològica i jurídica. Segons informa la UIB, part del personal docent prové del Grup d’Estudis de la Prostitució de les Illes Balears (GEPIB), de l’Administració i del tercer sector.

La coordinadora del curs, Valentina Milano, experta en dret internacional, assegura que fins ara “hi havia una mancança en matèria de formació sobre tràfic de persones i prostitució”. Aquesta, apunta, és una qüestió “molt important que no està atesa com toca”. Segons Milano, “Espanya és el país amb la demanda més alta de prostitució de tota la Comunitat Europea”.

La professora, a més, indica que hi ha una falta de consciència sobre aquesta qüestió. “Al voltant del 90% de les persones en situació de prostitució no ho fa de manera voluntària, sinó que s’hi veu obligada per tràfic de persones”, alerta. També ha recordat que, malgrat que la demanda augmenti durant la temporada turística, “és un fenomen que és present durant tot l’any”

Noticia de AraBalears: https://www.arabalears.cat/societat/uib-primer-curs-tracta-persones-prostitucio-espanya-inscripcions_0_2325967607.html?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=ara